lördag, juli 31, 2010

PDOL 2010

Lasse var grym. Det var grymt, åter igen är jag uppe i varv, stirrar med ögonen omkring mig och tycker plötsligt att tystnaden är hemskt genomträngande och obehaglig.
Och till folk som känner mig så pass bra att de vet att jag aldrig någonsin skulle kliva upp på ett dansgolv samt till folk som tycker jag är tråkig då jag aldrig ens rör på ett finger i takt till musik vill jag bara säga att alla Lasse-konserter är undantag. Så är det bara. Då är allt möjligt. Och just därför är min röst för tillfället obefintlig (trodde det skulle bli bättre men den har bara dalat nedåt) och jag kommer ha en förhatlig och överjävlig träningsvärk i benen imorgon.

Iallafall var det såklart underbart bra och imorgon ringer jag Malin efter jobbet för att förklara varför det blev som det blev och jag inte kunde ringa henne under konserten. (Men jag har filmat åt dig!)

PUSS alla fina människor, kvällen var galet bra!

fredag, juli 30, 2010

Redo

Längtar och taggar som en galning till ikväll. Jag är så uppe i varv att jag kommer vara helt slut vid halv tolv snåret inatt, så jag kommer somna under någon karusell och missa hela faderullan.

Äh.

Karin kommer hit vid tolv, så ska jag duscha, stryka samt torka kläder med en hårtork och packa, efter detta drar vi till Öjebyn för Winnerbäck-taggning och sådan där oerhört tjejig smink och hår-fixning. Efter det blir det pdol och favoriten Lars!

Ser mest framemot denna:


men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem
där är himlen lite närmre för mig
där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt
dit kan jag gå och sakna dig
dit kan jag gå och sakna dig

men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du
Så fin, så fin.

Ha en splendid evening folk, det ska jag ha!

måndag, juli 26, 2010

Jag är en sådan männska..

..som har förmågan att alltid ordbajsa brutalt mycket såhär in på natten. Detta gäller både IRL och, uppenbarligen, även in cyber space.

Nåja.
Har nu två sommaralbum på facebook döpta efter Lasse-låtar eftersom min fantasi var slut vid båda tillfällena och det faktiskt artade sig så att jag lyssnade just på När sommaren kommer då det albumet skapades och Solen i ögonen då det albumet skapades... jajaja, blablabla. Svammel svammel. Oviktigt.

Har (som ni ser) trixat med bilderna från i helgen med den där korniga effekten jag sökt som en galning efter, och javisst, bilderna blir fina. Men det är ändå inte riktigt så jag vill ha dem.. Skulle gärna ha en röd tråd i de bilder jag tar så hela trästocks får väl bli konstigt och kornigt redigerade då, jaja.

Okej, nu har jag bjudit på lite midnatts-svammel. Imorgon jobbar jag och nu är det riktigt riktigt nära tills fina fina Lasse spelar på Fredag. TAGGA!

Det lööser sig!

Fredag 23 Juli

Mötte upp Elena i stan, åt kycklingsallad med händerna på Floras kulle (?) och väntade på bussen. Halvsov och snackade True Blood i 2,5h innan vi hoppade av vid något som inte var ett rödljus och sedan gick genom rondellen till Emils lägenhet. Sedan fixade och trixade vi med volume master och trippeltång innan vi drog ut för kvällen och startade det hela med Langos. Träffade sedan Elin och sprang lite fram och tillbaka med henne tills hon återvände till campingen där det alltid är fest. ( Equals; Elena och jag missade festen. Not good.) Chillade vidare i varandras sällskap och hade det himla trevligt ändå!

Det löööser sig! (Och här är det faktiskt dina boobs och inte mina som avslöjas på bild, Elena)

Elena vet inte hur man zoomar på en systemkamera men jag kan minsann dansa på E4an.

Och jag kan dra en posé där det ser ut som att min rumpa ser gignormous ut.
Vi hittade ingen trottoar men det löste sig när vi fann en sluttning att äventyra längst med!
Jag är fantastiskt duktig på att balansera längst med sluttningar.
Hemligheten ligger i.. att ta kvistarna till hjälp!
I Skellefteå växer det äpplen i björkar som Amanda vill palla.
(Slut på Fredag del 1, resterande bilder kommer imorgon!)

fredag, juli 23, 2010

fredag 23 Juli

Tar bussen till Luleå snart, väntar på Elena, tar bussen till Skeå och drar ut på Trästocks. Kommer bli himla trevligt.

Så, ajöken!

onsdag, juli 21, 2010

att inte sova

Efter att jag slutat kom Julia förbi och vi begav oss mot konsum för att inhandla korv, dricka, marsmahlowawowososa (nej jag vet inte hur man stavar det) och kex. Sagt och gjort.
Sedan tog vi våra vita springare vidare mot destiation mitt hem där vi efter några dispyter med grillbricketterna, tändaren, tändvätska och lite kvistar tillslut fick igång något som skulle duga för att grilla korv och marsmahlowawowososa..
Ja.
Så satt vi där ute bland myggen och åt korv med ketchup och dessa vita fluffiga godsaker ihop klämda mellan två kex. Helt fabulös middag måste jag säga, med ännu mer fabulöst sällskap!
Med proppmätta magar drog vi vidare till Julia där vi fortsatte chillkvällen med temat Nostalgi. Såg ett par avsnitt av Eva och Adam och sedan även filmen Eva och Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko.
Anton kom och joinade efter ett tag så vår chillkväll slutar som de oftast slutar hos Julia: vi sitter och pratar barndomsminnen, mobbar Anton och skäms över alla dumheter vi pysslat med under våra barndomsår. Mysigt!

Aja. Nu; sömn. Imorgon; jobb och paltmiddag hos farmoudern!

tisdag, juli 20, 2010

Aaaah, fan vad jag har sovit dåligt inatt. Är tröttare än när jag gick och la mig.

Julia och jag ska (efter typ hundra års planerande) äntligen ta våran grillkväll ikväll så hon kommer förbi när jag jobbat klart så drar vi hem till mig och tjockar oss. Det kommer bli superbra, blir så långt mellan gångerna vi träffas nu förtiden.

Ciao.

måndag, juli 19, 2010

hard work work

Jobbar 11.30 - 17.30 idag. (Note to self: Öppnar inte förens 12.00)
Jag klagar inte över mina arbetstider, visserligen är det sen eftermiddag när jag slutar, men jag kan spendera hela förmiddagen med att:
a) kliva upp i tid och göra vettiga saker
b) sova hela morgonen lång.
Så jag har ju t.o.m valmöjligheter! Ett självklart val är ju då alternativ b, jag njuter varenda kväll då jag ställer alarmet på klockan nio och inte halv sex. Jag njuter! Och jag njuter ännu mer då mina icke pendlande classmates grämer sig över att kliva upp innan sju för att sommarjobba. Hehehe. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen, mina vänner! ;)

Nu ska jag inhandla ett nagellack, lämna igen en film och sedan dra till jobbet. Jag hoppas det blir en bra dag.


P.S Idag måste jag bestämma mig om det blir kanin eller inte. Hon är leveransklar på fredag. Ååh du (icke)ljuva beslutsångest. D.S

söndag, juli 18, 2010

söndermarken

Jag satt och trixade lite i photoshop och hittade äntligen den kornighets-effekt jag sökt som en dåre efter i säkert ett halvår. Minst. Nåja, så är det när man inte kan det man gör. Och nu använder sig de flesta av denna effekt så ja, det är inte så unikt längre. Men vad är?
Här kommer iallafall lite bilder från mina fyra goa dagar i stugan.

söndag 13.3.99

Om jag ibland funderar på att starta en seriösare blogg? Ja.
Men om så var fallet, skulle jag ha ett urge att börja om på nytt, med en helt ny blogg. Och det går inte, ty jag är helt enkelt för fäst vid mitt bloggnamn. (Alltså, Herrkantarell, inte livet är en dans på rosor men det är en dans med svåra steg, ty det är ju mest deprimerande. Eller kanske realistiskt? Jag vet inte.)

Och egentligen är det där bara en förhatligt dålig ursäkt som jag använder för att slippa börja tänka och skriva ordentligt igen. Även om det skulle vara nödvändigt, även om jag vill sluta svamla och bli mer seriös.

Men, tills jag har lust att ge mig själv en rejäl dänga där bak så får ni dras med mitt svammel.

Nu drar något som verkar vara ett rejält åskoväder in så jag ska avlägsna mig och dra ut alla kontakter inklusive internet/telefonjacket-tjosan som vi missade förra gången. Den här gången skall inte åskan segra över vår tillgång till internet.

Ajöken!
"Spotify has been paused because your account is used somewhere else".

Wtf? Vem är den skyldige?

torsdag, juli 15, 2010

"Well, I speak the most Italian, so I'll be your escort."

Är inte dessa två rätt lika? Nu gör bilderna inte likheten rättvisa tycker jag, men det slog mig när jag kollade Inglourious basterds. :P

Alexander Nilsson, kock. (Ni vet han snubben från kniven mot strupen)
Daniel Brühl, spelar Fredrick Zoller i Inglourious basterds.

Ja. Det var det enda ovettiga jag hade att säga.
Ajöken!

tisdag, juli 13, 2010

oh lord

Hahahahahaha. Hahahahahahaha. Hahahahahahahaha.
"Vampyrbett ny tonårstrend - twilight inspirerar tonåringar till blodiga vampyrbett".
Hahahhha.

HIV, någon?

Lasse

Pepp 30 Juli
Där har du spelningslistan på spotify Karin.
Jag tar för givet att du from now on peppar inför trettionde Juli och när den dagen är kommen kan alla låtarna utantill både framlänges och baklänges och med förbundna ögon (eh?).

Ja. Idag ska jag jobba!

måndag, juli 12, 2010

Calou

Har jobbat 11.30-17.30 idag och det gick finfint. Är alltid lite nervös och spänd när jag ska jobba själv även om jag vet att det går bra och att om det krisar så finns hjälpen bara ett telefonsamtal bort. Jag önskar bara att jag kunde lära mig allt på en gång och få koll på hela sortimentet direkt, men det vet jag ju är helt omöjligt, så jag får hålla till godo och jobba på med att få koll på alla de pryttlar vi säljer. :)

På morgonen mötte jag upp Karin på busstationen och vi gick till Audio Video så hon fick köpa sig en ny telefon. Precis som vi gjorde innan vi skulle jobba på Handplockat förra sommaren..
Det var hur som helst trevligt att ha lite sällskap och på Onsdag drar vi upp till stugan för lite photoshoots som vi planerat under en längre tid. Äntligen blir det av! :)

Nu är det dags för true blood och sen SOVA. Är galet trött.

Hejhå, det blev ett riktigt "idag har jag och sen så" inlägg idag, men så får det också vara ibland.

Och jag överväger fortfarande om en kanindam är en bra idé..
Aaa Karin kommer och hälsar på mig på jobbet idag. Göttans! :)
Aaa jag har ätit tårta till frukost idag. Göttans! :)
Aaa det är helt okej väder idag. Göttans! :)

Peppar peppar, ta i trä. Idag blir kanske en riktigt bra dag ändå!

and then..

Chillade med folk på Kvarnängen idag. Var hemskt trevligt att se lite ansikten igen. Märker dock att mina fyra isolerade veckor har gett oanade effekter, så kallade osociala effekter. Men ja, någon social människa kan jag ju inte påstå att jag någonsin varit ändå.. Var nog bra med ett litet avbrott från det isolerade livet på landet (typ) dock. Hade väl börjat lida av lappsjuka annars och det kan ju leda till "heeeere is Johnny"-liknande galenskaper. Och de vill vi ju för guds skull undvika.

Imorgon blir det jobb 11.30-18.00 vilket innebär att jag verkligen borde gå och lägga mig nu. Ska hinna möta upp Karin samt inhandla en liten skål för 20spänn innan jag börjar. Intresseklubben antecknar.

Nu ska jag sova. No matter what.
Nighty!

lördag, juli 10, 2010

Tea

Var och tittade på den lilla Tea (som hon benämns på Hedlandet) och ååh, mitt hjärta smälte. Jag är så kär, så kär. Efter att ha tänkt på annat några dagar nu under tiden då vi har flyttat åt mormor och morfar, har jag vissa gånger kännt att "Njaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jag vet inte". Men, åh, jag vill vill vill. Hon var så fin, så himla fin.

Ja, jag vet inte ännu. Man kan inte gå efter sina känslor hela tiden heller.. tråkigt nog.

Förövrigt gick jobbet bra och jag slösade upp 150kr på ett par shorts i stan.
Imorgon blir det Boden igen, men tills dess ska jag chilla gärnet för till veckan börjar jag jobba ordentligt igen.

pussis

heh

Fick en privatlektion i historia (ww1) sådär vid ett-snåret inatt. Linus är ju förfasiken snart utbildad samhällslärare, och igår kom vi in på ämnet Första världskriget och på så vis fick jag till mig lite extra kunskap. (ehrm, som jag mer än väl behöver för att slippa göra omprov femhundra gånger och bli ruinerad).
Det var guld värt, ska se om han är redo att hjälpa mig med ww2 as well. :)

Idag jobbar jag första dagen på Handplockat för i sommar. Nervööööööööööst oh yes. Men med tanke på förra årets prestation då jag faktiskt jobbade helt själv för första gången någonsin borde jag väl klara detta galant. Det känns i alla fall hur kul som helst, men som sagt, nervöst.
Later today drar jag och Linus kanske till Boden för att titta på den lilla kaninen och sedan vidare till Luleå där the brother ska shoppa loss. I won't, för jag är fattig. Men jag klarar mig. Carro och jag drog på en rätt rejäl shoppingrunda i lördags så jag får allt klara mig.

Ciao ciao ciao

torsdag, juli 08, 2010

En stannfågel ger sig av

Glädje. Lyckan!
Skulle i vanlig ordning lyssna på lite Winnerbäck via spotify. Upptäckte då att han kommit ut med två nya singlar: Från kylan in i värmen (som jag bara hört utan melodi) och En stannfågel ger sig av (som jag sökt som en galning efter men inte funnit någonstans). Blev oerhört glad, ty En stannfågel ger sig av har jag suktat efter hur länge som helst då jag älskar texten.. Puss!

Jag sitter på ett tåg
i en ödslig vagn
och det luktar lite dig om mig
jag har en ambition
att jag ska bort nånstans
det är samma syfte som jag haft med dig

jag blev trött på mig själv
jag blev så destruktiv
och du fick inte följa med
jag har en situation med ett annat liv
och du har ingen del i det

jag ska ingenstans
jag bara bryter lite is
det sägs att allting vänder
och det stämmer väl på sätt och vis
när en stannfågel ger sig av

jag bor enkelt igen
lite tomt ibland
men jag saknar ingenting akut
jag låter saker ta tid
jag har en öppen hand
det här är slutet på en lycklig början

i en annan del
av samma avlånga land
där löven inte fallit än
hösten tar sin lilla
tid ibland
jag kanske tittar till en gammal vän

Jag ska ingenstans
jag bara bryter lite is
det sägs att allting vänder
och det stämmer väl på sätt och vis
när en stannfågel ger sig av

jag har lämnat mina rader
så länge jag minns
med ett tvivelaktigt mål
för att du syns överallt
är det inte säkert att du finns
det är en konst att bara fylla hål

jag minns vad jag minns
och jag har glömt vad jag glömt
det behöver inte ens ha hänt
det kan ha varit länge sen
men jag kan också ha drömt
det är en känsla som jag alltid känt

jag tror det lugnar sig nu
alla tvära kast
det lilla hjärtat det pulserar än
jag har suttit här och lyssnat
till en sträng som brast
nu har jag lust att ta ton igen

Jag ska ingenstans
jag bara bryter lite is
det sägs att allting vänder
och det stämmer väl på sätt och vis
när en stannfågel ger sig av

onsdag, juli 07, 2010

Tisdag

Som Elena märkte igår så fick vi besök av tre glada hundar, en moster, och en kusin. De ska slagga här under tiden vi flyttar åt mormor och morfar. Detta innebär att jag förutom hjälper till med flytten, även agerar lite av hundvakt och kusinvakt. Eller ja, kusinsällskap, snarare.

Leo och jag tog med Smilla på en promenad igår och gick upp till konsum för att hyra film, köpa godis samt inhandla lite nötter till fotbollshuliganerna är hemma.

En hemskt bra grej med att ha en mycket yngre kusin är att man kan hyra barnfilmer utan konstiga blickar eller dylikt. (Inte för att det brukar stoppa mig men..) I alla fall, igårkväll fick jag äntligen se UPP! wiho!

tisdag, juli 06, 2010

tisdag

Hmmmmmmm.
Det som är så gött med sommarlov är att man kan göra listor på vad man ska göra under dagen och inse att ingen av sakerna kräver någon större användning av hjärnkapaciteten. Kolla bara:

Hjälpa mormor och morfar att flytta
Ta ut pengar
Skriva ut bilder till m&m
Skriva ut bilder till moster (överaskning!)
Städa burarna
Promenad med stavarna

Jag känner mig nästan som blondinbella. "Idag ska jag laga mat åt min pojkvän och måla naglarna!".

Jehoo. Ciao =)

måndag, juli 05, 2010

Kanin eller inte kanin

det är frågan.

Men jag vill ju så gärna.

Hur gör jag under somrarna? Om jag ska resa bort när jag flyttat hemifrån?
hur göra, hur göra?

suck.
Måndag:

Till farmour för att hjälpa till med lite städning
Städa burarna
Skriva ut bilder till mormor och morfar
Skriva ut bilder till Maggan





mwaaaaaa. Lugn dag idag.

Hejs!

söndag, juli 04, 2010

kanin

Humöret bytte riktning tidigare idag så nu är jag muntrare igen. :)

Enda kruxet med att skaffa en liten kanin nu, är ju framtiden. Har planer på att vara Au pair ett par månader när gymnasiet är slut, och vem ska ta hand om den lilla skrutten då? Mamman och pappan är inte så taggade på det, så jag får väl fixa fodervärd.. hur man nu får tag på en sådan. Nåja.

Och, för övrigt: Någon av mina goda vänner som är på humör att vara kaninvakt under höstlovet? Då drar jag till Spanien en vecka and the rabbit wants food!

Aja. Det löser sig.
Jag vill ha henne!

Bildkälla

sand emellan fingrarna

Ändrade planer. Karin kommer inte. ;p Lite synd.
Dagen blir bara drygare och drygare.

Ska spendera dagen med att städa och förmodligen fortsätta vara på dåligt humör.
(Göra mig själv till ett offer oooooh yes).

adjö

utan personlig insats

Sov svindåligt inatt och när jag vaknade kändes det inte alls som att jag sovit, snarare som att jag sprungit ett jävla maraton.
Har ont i rygg och huvud idag och är sur sur sur. Fan då.

Karin kommer ikväll så drar vi upp till stugan och tjillar gärnet. Ska bli kul! :)

music







lördag, juli 03, 2010

Är förbannad.
Allt löser sig, det löser sig. Det är chill.
Men ändå.
Ändå så är jag så förbannad.

Boden Alive

Det var trevligt igår och jag har spenderat för mycket pengar. Och jag har ätit kolhydrater. Ajajaj. Inget bra kommer med Boden Alive ;)
Nej men, det var mysigt och skojjigt.

Min kanin ska från och med nu heta Tiger Märta Vera Sonja Rullgardina Krysmynta (samt en massa maskulina namn som Julia prompt skulle ha med. Det räckte tydligen inte med Tiger).
Carro heter inte Karin. Verkligen inte.
Frida fick inte gå in i öltältet för hon är inte 18.
Frida fick däremot gå in på Bränna med målsman.
Vi fick inte gå in på Bränna för vi hade varken målsman eller var 21.
Träden vid Kvarnängen är inte glasbjörkar.
Carros bröst lever egna liv och därför måste vi andra se till att de inte trillar ut !!
Julia har kört över en ekorre.


That's that. Nu är jag på hemskt dåligt humör. Och fördmoligen kommer det bli sämre. Jag gör mig redo för strid.

fredag, juli 02, 2010

Den här lilla godingen flyttar hem till mig den 23 Juli.
Jag är, och kommer för alltid att vara, en barnslig tönt.

Bildkälla

torsdag, juli 01, 2010

Fick erbjudandet att jobba imorgon, vilket jag tyvärr var tvungen att tacka nej till. Rätt så synd, är ju alltid kul att jobba. Nåja nåja.
Imorgon skall en hel del hinnas med innan jag beger mig mot Boden på eftermiddagen/kvällen för lite partaj och sådant kul. Har lovat både farmor och mormor min assistans så det lär ta hela förmiddagen. Kanske kanske hinner jag upp på byn en sväng och ska se om jag får tag i Anna, hon har visst lite dvärgvädurar som hon föder upp..

Jag vet att det är fånigt för en 18åring som jag att skaffa kanin men, ååh, jag är så himla sugen. Det känns väldigt väldigt tomt utan min damphare här hemma. Det hade varit rätt mysigt..


Nåja.
Nu skänker jag min hare en tanke och nu ska jag läsa en egen, frivilligt vald, bok. (Bara ibare förstår hur mycket värt det är ;)

torsdag

Jag kan nu mer räkna mig som kaninlös och internetlös. Även om det är två helt skilda saker.
Saknar haren mer än jag trodde och även om mitt vett säger emot mig är jag allt sugen på en liten dvärgvädur. Jag växer visst aldrig upp.

Åskan var och dånade över Älvsbyn igår, och eftersom vi är lyckligt lottade och bor bredvid älven var det så klart ett rätt ordentligt mullrande ovanför vårt hus. Det hela slutade med att åskan, som verkligen befann sig rakt ovanför oss bjöd på ett sjuhelvetes mullrande, det small till, håret på Linus ben ställde sig rakt upp, jag på väg mot fruktskålen i vardagsrummet stelnade till i ninja-position med mitt äpple i handen och den spänning som blev kändes i hela kroppen på oss alla. Det var så förhatligt fy in i helvete obehagligt.
I alla fall verkade det hela dra iväg för att sedan komma tillbaka igen. Och sen, drog det igen. Då visade det sig att åskan hade tagit vårt internet med sig, ty själva modemet (eller...? den lilla svarta grejer men massor av lampor och sladdar på) var kokhet och luktade bränt. Jaha.
Så nu är vi utan internet ett braaa tag fram över, skulle jag gissa.

Adios hombres, idag fyller Linus 25 och imorgon ska jag till Boden.