torsdag, september 30, 2010

Ulf Lundell - Jack

Var som sagt förbi Julia ikväll, och det var snajsigt. Lätt värt cykelturen som krävdes. Hehehhe.
Gav henne den pyttelilla födelsedagspresenten, åt swartschwaldtårta (orkar inte kolla upp stavning. Öh) precis som på den gamla goda tiden och pratade sedan på om ditten och datten. En helkväll innefattandes nudelsoppa, efterrätt och film är redan inbokad någon gång i höst. Ser framemot det.

Annars..... ah, tröttheten. Stressen. Men imorgon är det över. Förstår ni?! Över! Aldrig mer Extended Essay. Aldrig mer presentation av citat, aldrig mer frasen "Jacks utveckling", aldrig mer statusen "skriver EE" på facebook. Aldrig mer. Aldrig mer. Fyfan vad gött!
(Är även extreeeeeeemt glad över att jag inte skrev essän i något ämne där det krävs mer än en källa. Hehehehhe. Skönt)

Nu; sömn.
Imorgon: finish och inlämning av EE samt stugan (extremt skönt. Blir sömn och psykologi då)

aa. That's that.

puss och adjö

Kaffe! Kaffe! Kaffe!

Dagen började lite smått miserabelt men verkar sluta desto bättre!
Vart kvar längre än väntat på skolan eftersom Carro hade privatlektion i historia med mig och Marika och plötsligt såg vi ljuset, Marika och jag, och i ljuset stod Carro och predikade om halta, schizofrena katter med multipla personligheter.
Poletten föll ner litegrann kan man väl säga.
Jag ska nu inte påstå att jag kan allt men jag förstår mer än jag gjort hittills och det känns t-o-p-p-e-n !

Nu pimplar jag i mig en stor kopp kaffe för att vakna till liv innan jag börjar bråka med word och extended. Sen bär det av till Julia ikväll. Hon ska få en sen liten födelsedagspresent, och så skall cas papper skrivas under och kryddor säljas (heheheheh). Blir mysigt.

Puss och adjö


Du är inte den du har varit. Och du kommer inte återgå till den du var. Ibland vet jag inte hur jag ska hantera det. Jag vet inte hur jag ska hantera det faktum att jag, som är många många år yngre, är den som tänker klart. Den som är rationell, den som kan. Jag vet inte hur jag ska hantera det faktum att du blivit någon annan än den du var. Jag vet inte hur jag ska hantera hela situationen på annat sätt än att bli arg, frustrerad, och förbannad på livet i allmänhet.
Men jag saknar dig. Tro aldrig något annat.

skolfoto

skickar in Romeo and Juliet artikeln, skickar in WL1, skickar in biologin. Puh.
Ytterligare några saker ur världen. Och, imorgonkväll, då kommer jag aldrig behöva skriva en EE igen. Förhoppningsvis.

Och så hoppas jag att vi håller tummarna för att jag inte lider av magkatarr. Det finns inte tid för det just nu. Sååååååååååå håll tummisssarna! :D

onsdag, september 29, 2010

effektivitet

Har suttit hela eftermiddagen och tänkt "jag hinner till gymmet, jag hinner till gymmet, jag hinner till gymmet". Kanske lite väl tidsoptimistiskt då min abstract knappt är påbörjad, gymmet stänger om 1,5 timmar, jag har inte förberett något whatsoever inför imorgon (en rutin jag har varje kväll är att plocka ihop diverse skolgrejer som ska med till skolan, plocka fram kläder osv osv inför nästa dag. På så vis kan jag sova längre) osv osv.

Kommer inte hinna.
Jag såg faktiskt nästan framemot mina 30minuter på crosstrainern. Nästan. Öh.
Måste chilla lite om jag inte ska spendera upp alla pengar jag sparat inför Spanien.

Note to self: födelsedagspresent till Julia imorgon innan bussen.

koffein

Min lön har inte kommit ännu (?!) så det måste kollas upp.
Skall trots detta spendera 300kr på en galet fin randig kavaj idag.

I övrigt ska jag skriva abstract och slutsats till extended, men jag har proppat i mig en rejäl kopp med kaffe så jag känner mig pigg och positiv. Och så skall gymmet besökas och jag ska spendera minst 30min på crosstrainern. Uuuuuuuuuuuh. Tråkigt.

Det här med migrän (tantåkomman)

Mamma påstod att min migrän var kopplad till stress. Bullshit, sa jag.
Men när lär man sig att mamma alltid har rätt?
Så fort historiefrågorna och svenskadikterna dök upp i mitt pidgeon hole så började de där förbannade mojängerna göra sig påminnda. Det hela har dock inte "brutit ut" som man säger på finaste kärringsvenska. Det har dykt upp för att påminna mig om att det finns där ett par gånger under dagen dock, men inget värre än så. Måste medge att jag skäms lite, ty själv anser jag att migrän fan inte kan klassas som åkomma eller sjukdom eller dylikt.
Men visst kan det väl det.
(Och ännu värre är väl det faktum att jag faktiskt bloggar om det. Hej nej jag har inget liv!)

Men nu ska jag sluta klaga och gå och shoppa. Julia har ju fyllt år för tusan! :)

P.S jag slutade två timmar före Carro och hon kommer ändå vara hemma en timma innan mig. Förstår ni hur galet jävla less jag blir på att penda till skitälvsbyn?! D.S

tisdag, september 28, 2010

pedagogisk förklaring

Det är väl rätt så knasigt att man är hemma en dag för att man hade huvudvärk igår. Men alltså, migrän är inte huvudvärk. Migrän är tiotusen arga mojänger som börjar hoppa runt i huvudet och bankar och slår på allt de kommer åt. Migrän är tiotusen arga mojänger som gör så att man inte klarar av att öppna ögonen i ljusa rum, inte klarar av att tänka och framför allt inte klarar av att sova för det gör så ont när de slår så mycket och så hårt. (Men sova är det enda man kan göra för något annat orkar man inte med).
Då kan man ta en migräntablett.
Migräntabletten är full utav glada mojänger (överdrivet glada) som kommer glad i hågen och jobbar på för att få bort de arga mojängerna. Det blir så himla mycket liv i skallen att man inte orkar göra något annat än att sova medans detta lilla krig pågår.
När man sedan vaknar nästa dag och de glada mojängerna motat bort nästan alla arga mojänger känns det ungefär som att man druckit litervis med alkohol, rökt alla möjliga rökbara droger, poppat alla möjliga piller dagen innan. Man är nästan bakfull. Dels p.g.a alla de glada mojängerna men mest beror de på de där förbannade arga mojängerna som härjat så mycket i huvudet att det tar lite tid för huvudet att återställa sig.
Det är hemskt jobbigt att sitta framför skärmar (typ dator, tv, hehehehe. Vad gör jag här då?) fortfarande jobbigt att vistas i ljus (varför gick jag ut och gick då?) och extremt jobbigt att tänka (varför skriver jag conclusion på min EE då?). Det enda man vill göra är att sova.

Men jag har tagit det relativt lugnt idag så nu är det dags för EE. Den ska in på fredag... wah. Lite panik.

migrän

Kom hem med migrän igår. Jobbigt.
Åt middag, tog en magnecyl och gick och la mig för att sova bort huvudvärken i ett par timmar. Vaknade och var alldeles snurrig. Fortsatt huvudvärk. Hjärnan känns liksom ihoppressad längst bak i huvudet och framme i huvudet är det tomt men gör förjävla ont. Typ. Så det blev varken något plugg eller gym igår.
Gick och la mig igen men somnade inte förens vid två säkert. Allt var så konstigt.

Så, därför är jag hemma idag. Ligger för tillfället i sängen, kollar på tvshop och lyssnar på soundtracket från Juno. Ska ta huvudvärkstabletter och skriva klart labbrapporten eller så.

Puss

söndag, september 26, 2010

Strimmor

Vi har två stugor. Den i Arvidsträsk (på pappas sida) där vi spenderar helgerna på hösten och semesterveckorna under sommaren och ett lite större torp från mammas sida där vi även äger skog och har en hel del kubik med ved. Vi bor aldrig i den stugan, den förfaller sakta men säkert. I helgen gjorde jag mamsen och papsen sällskap till torpet för att köra hem en massa ved. Passade då på att ta en titt inne i stugan (där råttor och spindlar lever loppan nu mera) och har hittat allt vad jag önskar mig i inredningsväg. Lyckan är total.




Tapeterna i hallen är slitna, men hemskt fina.
Tragiskt slitet. Men, här fanns galet många skatter som jag ska ta hand om. Korgfotöljen b.la.
Extremt gammalt fanfoto av Lill-Babs. (hahah)
Efter att ha gått igenom köket och förundrats över hemskt fint 70tals porslin kikade jag in i kammaren och där stod den, oberörd av alla kalla vintrar den gått igenom. En äkta 50-tals radio i teak. Herregud, vilken dröm. (Alla som säger att materiella ting inte gör en lycklig kan ta sig. This is lööööööööööve.)
Kikade sedan ner i bäddsoffan som stod precis bredvid radion. Där fanns ett behagligt antal gamla retroburkar och magasin.
Drog hem till A-träsket igen där det var fullmåne och kavlungt över sjön. Mys!
Och nu är det dags för extended, labbrapporten och engelskan.

torsdag, september 23, 2010

Akila

















Fina, underbara, knäppa, dumma och allra bästa damphund. Jag kommer sakna dig enormt. Puss.
Nej men. Åh nej. :(

Favoriten

För drygt två år sedan:
I somras;

onsdag, september 22, 2010

Doktor Glas

Jag ska göra något åt mig layout så fort tiden finns. Och det gör den inte nu. Jag ska bli klar med min World Literature Assignment 1 ikväll, så jag slipper skiten någon gång. Har ändå en Extended Essay, en World Literature Assignment 2, Psychology IA, Math IA, TOK Essay och en Labreport att skriva. (Svengelska oh yes. You just have to love the IB!)

Annars så känns det bra med allt plugg. Mycket deadlines nu i höst (se ovan, hehe) men det mesta har jag nog under kontroll (peppar peppar ta i trä) även om labbrapporterna och psykologi IAn med alla dess matematiska formler oroar mig en aning. Det får lov att lösa sig helt enkelt. Bara tiden räcker till. Jag får ta mig tid.

Och, en grej till, ledig imorgon! Inte illa pinkat. Blir sovmorgon fram till tidigast klockan åtta. Mmm, skööööönt...

tisdag, september 21, 2010

Höst på min planet

Jag saknar mitt photoshop. Ifrågasätter mig själv gång på gång hur fan jag kunde vara så dum. Åh. Men, som vi lärt oss av Edith Södergran idag: man skall inte älta, så jag ska gå och lägga mig, läsa Wuthering Heights istället och sedan sova.

Och så funderar jag över om jag ska skriva min World Literature Assignment 2 på Okänd Soldat eller Den gamle och havet. Lutar nog mot Okänd Soldat, tycker hemskt mycket om Väinö Linnas skriftspråk. (Inte för att jag kan klaga på Hemingway heller, men han skriver nog för kort och koncist för min smak) Sen är det bara frågan vad jag ska göra av hela uppgiften. Lyrik? Skriva ett nytt slut? Skriva om en specifik händelse ur en specifik karaktärs ögon? Hm.
Kruxet med Linna är dock att han använder mycket olika dialekter och finskt talspråk, som jag inte riktigt har koll på. Drar bara paralleller med bonskan och då kan det ju sluta hur som helst, haha.
Åh, vilken ordbajsning. Nåja. Måste bestämma mig till på fredag. Känner mig inte riktigt så inspirerad som jag önskat, men det får lov att lösa sig ändå.

Annars är väl det mesta finfint på pluggfronten. (Peppar peppar ta i trä). Extended Essay är inte långt ifrån klar nu, känns toppenbra att bli av med den!

Ajökens!
tänkte lägga mig i sängen och vila en stund där vi fyra. Vaknade just. Är död.
Tar tag i lite biologi och går och lägger mig snart igen.

gäsp

måndag, september 20, 2010

Dagen idag har kretsat en hel del kring teknik. Jennifer och jag skapade en telefon som funkar utomordentligt bra (så länge snöret är spänt) och så skall vardagsrummets gamla tv flytta in hos mig. Vet inte alls hur den ska rymmas med det löser sig nog. Detta betyder såklart att kvällen spenderas med massa god frukt och film. Skööööööööööööööööööönt.

söndag, september 19, 2010

Jaha

Främlingsfientligt parti i riksdagen. Illa illa illa illa illa.
Fortsatt Alliansregering.

Bah.

främlingsfientlighet

Sverige Demokraterna i riksdagen. Jaha.
Det är så illa. Fyfarao.

Ett stort antal människor hurrade just fram Jimmie Åkesson på tv.
Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det är så illa, så illa.
Främlingsfientlighet ska inte få finnas inom riksdagen. Herregud.

Bål i Gammelstad

Åt middag och lekte lekar med en massa fina damer från klassen igår. Vi höll till i Gammelstad där vi marinerade kyckling, lyssnade på Lady Gaga (!!), högg majskolvar, skrattade som idioter och skrek som galningar då vi lekte Med andra ord. Väldigt mysigt.


Smarrigt
Fix
hej
min Man, dvärgen
En snygg Elena kom med läsk
"Vi ser normala ut"
"Le!"
Väldigt söt Elena, och jag, Amanda, SurGubben.
En Frida och en Nina var också där.
Vi åt popcorn och spelade Med andra ord
Vad vi drack
Spel
Vi lekte en annan kul lek.

Gott

Någon hade snus
Värdinnan
charader
och så slutade det hela så här:
puss!

fredag, september 17, 2010

Define nostalgia

Jag tror inte att jag kan kalla det nostalgi. Snarare saknad. För jag saknar det ibland, det ska jag inte stryka under stolen med. Helst skulle jag inte sakna, jag önskar ibland att jag kunde fortsätta framåt utan att blicka bakåt men det vore ju att ljuga för sig själv. Och man måste vara ärlig, i synnerhet gentemot sig själv. Det blir så jobbigt och förvirrande annars.

dum av dig

Jag vet inte vad som hände med layouten. Får fixas sedan.
Nu har jag en extended essay att pilla på. Citaten har fixats bättre med radbryt och indrag, hela faderullan har kortats ner med sammanlagt nästan 800 ord. Nu ska den kortas ned ytterligare, meningar skall skrivas om och meningsuppbyggnader skall granskas.

Heja heja!
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Min extended essay är nu lagom lång. Passerade 4000-strecket alldeles nyss. 3980 ord, underbart. Ska korta ner ytterligare och sedan kika närmare på diverse meningsuppbyggnader och sånt.

puss!

torsdag, september 16, 2010

Tåg

Fyfarao så effektiv jag varit idag! Är klar för ikväll med dagens arbete av Extended Essay. Har kortat ner den med över 500 ord på knappt två timmar. Det gick (peppar peppar ta i trä) himla bra! Hoppas det fortsätter så imorgon också. Målet för imorgon är att få den acceptabelt lång samt rätta till citaten med radbryt, indrag, snuffar* och dylikt. Bara en massa finslip kvar, med andra ord.
Jag brukar inte vilja vara positiv vid sådana här tillfällen, ty oftast dyker det upp ett major problem och man blir himla besviken efter att ha varit så glad. Är ju lite vidskeplig av mig och tror att ju gladare jag är desto mer skiter det sig sedan, men en sådan attityd är ju jävligt tråkig.

*snuffar = citattecken. Tror att min gamla svenskalärare skadat mig föralltid med det uttrycket. :)
Allstå. Det luktar kobajs i mitt rum. Det stinker fan kobajs i mitt rum. Gjorde misstaget att ha fönstret öppet och tydligen så har alla närliggande bönder bestämt sig för att gödsla idag. Mmmmmmmumma.

Jag bor inte ens på landsbygden.

Aja.
Nu är fönstret stängt i alla fall, och jag har sprayat lite parfym. Alla värdsliga problem går att lösa, hehe.
så att jag verkligen gör det jag ska göra idag:

Promenad med stavarna - done
Handla - done
WL1 - done
Biologi (kokain) - done
Extended Essay - done

onsdag, september 15, 2010

Guess whaaaat, I'm not a robot

Och det löööööööööste sig toppenfint med anmälan till högskoleprovet. I sista sekunden, precis så som det ska vara. Så, återigen, andra gången denna vecka; katching på vuxenpoängen!
Time for true blood.

Och, just det, helgen kommer bli toppen!

måndag, september 13, 2010

I wash my mouth with soap before I go

Mamma och jag gick ut för att ta en promenad längst älven. (OBS! Galet lerigt och folktomt, - därav stövlarna) Så plötsligt fick mamma för sig att få till en bild på mig, jag som aldrig någonsin syns på kort (då jag oftast är den som tar dem. Trivs rätt bra med den rollen). Här nedan följer beviset på varför jag inte ska vara motivet framför en kameralins. Jag kan inte vara seriös.

Drog en silly walk a la John Cleese!

Mamma säger; titta åt höger! Sen blev det lite så här:
Tjusigt!
Jag förklarar effekten av att ta bilder underifrån; dubbelhakan.

Här fick hon väl till en helt okej bild.
Mot slutet så artade det sig lite;
Och så har vi den enormt stela Amanda som aldrig kommer att känna sig bekväm framför en kamera :

Och bilderna är suddiga och färglösa pga:
1. Dåligt ljus
2. Mamma kvalificerar inte som proffsfotograf direkt
3. Jag har inte photoshop längre

Nu är det dags för sömn. Imorgon ska jag övertala Töre att valvaka med Carrow och mig på söndag.

Adjö.
Har röstat för första gången ever nu, vuxenpoängen bara trillar in.
Nu dags för en fotopromenad med mamsi. Blir mysigt!

Adjö!

söndag, september 12, 2010

fredag, september 10, 2010

Diploma ceremony

Jag lär förmodligen aldrig göra chokladmousse igen. Fyfarao.
Diploma blev himla trevligt och bra och alla gjorde ett toppenjobb förutom hon från Töre som bara förstör och skyller ifrån sig hela tiden. Hehehehehhehehe.


Nu låter sömn som en himla bra grej. Ska dö i sängen och stänga av alla möjliga alarm. Imorgon får jag sova så länge, så länge. Ingen buss att kliva upp till, inget Boden att besöka.. great!

Och just det, bilder kommer imorgon. Förmodligen oredigerade, but they will show up..

torsdag, september 09, 2010

Skåkka nalta

Kort om eftermiddagen:
- Kycklinbaguette
- Salmonella
- Peppar V.s Jennifer: 1-0
- Kanel V.s. Marika: 1-0
- stekpannor
- hårfärg
- hundstrategier
- busshelveten.

Jag lämnade Luleå 3 gånger ikväll. Åkte tillbaka till Luleå två gånger av dem. Jag skulle ha varit hemma 20.50, men nej si, då var jag fortfarande kvar i Bergnäset och åkte runt runt i en jävla rondell.
Nu är jag för trött för att ta några major decisions när det gäller morgondagens klädval så jag snör ner allt i en väska så får det hela lösa sig imorgon.

Och tusen tack till Jennifer som färgade mitt hår, vi fortsätter cirkusen imorgon, men då med sax!

onsdag, september 08, 2010

På söndag ska jag på loppis. Jag älskar loppisar. Jävligt tur att jag inte har några pengar alls att spendera egentligen.

Beslutsångest i vanlig ordning

Jag brukar inte syssla med outfits på min blogg, men det är diploma ceremony väldigt snart och jag kan inte bestämma vad jag ska ha på mig. So people (eller snarare: klasskamrater I guess) hjälp mig välja.





Den klassiska handen-vid-midjan posen dök upp helt oväntat. Brukar ju inte pyssla med sådant direkt heller. Men, låt gå för denna gång.

(och snälla kommentera. Det blir så fasligt pinsamt för mig annars. Heheheehhehe)

tisdag, september 07, 2010

framtiden

Igårkväll innan jag somnade, trotsade jag min huvudvärk och skrev i min dagbok (ja, jag har en sådan. Nu är det visserligen bara ett vitt kollegeblock - inte särskilt romantiskt - men det duger för att kraffsa ner tankarna i) saker som jag längtar till och drömmer om just nu, huller om buller, i en enda röra. Så, här kommer en del av dem:

Jag längtar tills och drömmer om:

- När vi går till utlandsterminalen på Arlanda för att åka vidare till Spanien och citronträden
- När Elena och jag åker till Stockholm och går på Konstnärs baren
- När jag åker som Au Pair till Great Britain!
- När DP07 får sina diplom på deras Diploma Ceremony

- När vi får våra diplom på vår Diploma Ceremony
- När det är Skyltsöndag och alla butiker har kvällsöppet och de skickar upp fyrverkerier i Lomtjärn
- När jag bor i en mysig lägenhet i Göteborg och jag bjuder Elena på pestopasta som jag serverar i de fina karotterna jag ärvt av mormor, och vi sitter i mitt kök och dricker vin och Elena får röka inomhus!
- När 3 December äntligen är kommen
- När jag och världens bästa åker till Kroatien 2011
- När jag fyller mina stringhyllor med böcker jag själv valt
- När vi firar påsk i Arvidsträsk och man somnar och vaknar till knastret från en brasa
- När exams och de tre långa IB-åren är över
- När jag har en Canon Eos 450 D
- När jag fyller min lägenhet i Göteborg med retrogrejer, teakbord och finfina pinnstolar!
- När jag träffar Lars Winnerbäck första gången
- När jag skaffar en dvärgvädurskanin som jag döper till något fint och fostrar henne som en katt
- När jag pluggar till psykolog och känner att "fan det här, det här är verkligen vad jag vill göra!"
- När vi har IB-återträff om hundra år.
- När jag kan se tillbaka på en speciell tid av mitt liv och inte bli förbannad.
- När jag och Karin på ett eller annat sätt åker ner till Peace and Love och lyssnar på bra musik och är lite galna

Tisdag

Denna fråga går ut till mina IB-friendidos:
Har vi fått någon av Gustaf Frödings dikter i form av ett simpelt ark papper eller en diktsamling? För så vitt jag vet står det inte Gustaf Fröding på ryggen på någon av böckerna i min bokhylla.. humhum.

För övrigt skall jag på Kraft och hälsa ikväll för att få introduktion där samt få veta hur mycket fett respektive muskler jag har (och annat informativt om hur min kropp mår just nu. Med tanke på det senaste årens konstanta ätande gissar jag; inte så jäävla bra.)
Ja. Sen ska jag ta itu med Wuthering Heights, peppar peppar ta i trä men jag längtar faktiskt. Alla påstår att den är jobbigt att läsa, men jag håller modet uppe. Handlingen kanske är toppen!
Och då jag trodde att Romeo and Juliet skulle vara utläst tills igår plöjde jag igenom den på tre dagar förra veckan. Men, skönt att den är över åtminstone.

Nu; mat och sedan gymmet då!

måndag, september 06, 2010

Jösses

Fruarna tar över.

Svenska Hollywoodfruar.
Danska Hollywoodfruar.
Norska Hollywoodfruar.

Skånefruar (!!!!)
Svenska New Yorkfruar.
The real housewifes of New York.

Alltså, vem kollar på sånt ens? Jag kräks bara jag ser reklamerna. Fyfarao.

söndag, september 05, 2010

Jakon Hellman

Något nytt, men ändå något gammalt som jag just upptäckt och älskar är Jacob Hellmans debutskiva Jakob Hellman .. och stora havet som kom 1989. Sen dess har han inte gjort någon mer skiva.
Men jag älskar den. Ni andra lär avsky den, men det är så jag på nåt vis. Helt underbar!




Ut med det gamla..
..och in med det nya: Spotlights är visserligen inte det finaste man kan ha i taket, men den där dammsamlande IKEA-lampan som jag har krockat med i 3 år nu är så jäkla jobbig. Helt omöjlig att damma och samtidigt äckligt full av damm. Därför är det nu ajöss och hejdå med den, och om inte mamma har några planer för den får den som vill gärna ta över den. Jag säljer den för en 50lapp. Hehe.