måndag, januari 31, 2011

Snart ska jag pröva på det här med skype för första gången. Spännande spännande.
Jag hatar de dagar jag kommer hem sent.
Dagen bara försvinner och blir en enda kort och mörk eftermiddag då man inte har lust eller energi till att göra något vettigt.

Nåja. Ska ägna mig en stund åt psykologin, läsa lite Therese Raquin utan apostrofer och sedan hinna skypa med Malin en stund. (!!) Efter det äre gonatt och så tisdag.

Ajö!

söndag, januari 30, 2011

Jag upptäckte serien Freaks and Geeks som jag älskar av hela mitt hjärta. Dock kom det bara ut en säsong av den så jag sitter här lite sorgsen och irriterad över ett rätt intetsägande slut. Värdsliga problem var det ja.


lördag, januari 29, 2011

onsdag, januari 26, 2011

Jag vet vilken dy hon varit i

Jag har alltid tyckt om vissa av Håkans Hellströms låtar, men jag har aldrig lyssnat på honom sådär himla-jätte-mycket. Men, efter denna låt ska det bli ändring på det. Hemskt, hemskt fin är den.

Hon är det här partyts ljus
Och han bredvid
Är så stolt att ha henne nära sig
Det verkar som hon överlevt
Sen sist jag såg henne
Hon kunde va någon annan, någon bättre
Om hon slöt ögonen
Hon har bytt höghusen
Mot champagne
Och hennes nya fina vänner
Tror de vet var hon kommer från
Jag är pojken i glasögon
Hon var kär i en gång

Hon känner inte igen mig
Nej, åren har nog slitit hårdare på mig
Så jag säger inget
Vill inte genera henne
Men jag ska be honom ta hand om henne väl
För jag vet vilken dy hon varit i

tisdag, januari 25, 2011

För solen lyser utanför och skuggor målar fönster och vintern dör

Att fynda på röda korset gör mig materiellt lycklig. Därför besöker jag affären på hemvägen de dagar jag är hemma så tidigt som 14.20. Dagens fynd blev en klocka och en tröja för så litet som 25 riksdaler, inte klagar jag!
Här nedan ser ni min nya tröja, min smutsiga spegel och så jag. Och den fina klockan.
Nu ska jag skicka in psykologin (viktigt viktigt) läsa Theory of Knowledge och så plugga lite till och lite mer, för alltid finns det nåt som ska göras.
Och.. angående rubriken. Man kan ju låtsas åtminstone. Lite vårväder hade inte skadat i detta mörka Januariland just nu, även om vintern i vanliga fall ligger mig varmt om hjärtat. (Öh. Ofrivillig ordvits där).

måndag, januari 24, 2011

Idag är ingen vanling dag, nej för idag var en rätt så härlig dag!

Förvånas ni av min optimism? Det gör jag med.
Resultatet på svenska IOCn gjorde min dag, helt okej! Jag är nöjd.
Hann med supertidiga bussen hem och hör och häpna; när jag klev av bussen bländades jag av solen. Det var ljust ute när jag kom hem, jag minns inte senast det hände. Det var bara - 10 grader kallt och solen sken, fytusan, det gjorde min dag. Haha. (Enslig norrlänning indeed).
Jag firade denna dag med en risifrutti. Satt precis där den skulle.

I övrigt kan jag informera om att mitt nojjande över exams har lugnat ner sig lite idag, kanske lugnar det ner sig lite imorgon och ytterligare dagen efter det. Vi hoppas på det! Jag blir så hemskt less på mig själv annars.

Nu skall engelskan skrivas ut och psykologin mailas in och TOK läsas igenom. Sedan tar jag kväll.

söndag, januari 23, 2011

"A line of telegraph poles led my eye over them into the far distance"

Förutom diverse skolarbeten och korsordslösande (ja, jag tycker det är underhållande! haha) har jag prövat på en ny redigeringsteknik idag. Tacka vetja internet, finns hur mycket utomordentliga photoshop-tips som helst ju! (Amanda, 83, fascineras över möjligheterna internet ger...) Iallafullafalleralla använde jag en teknik som kallas för tilt/shift, och det ger känslan av att "man tittar in i ett dockskåp" nästan. Om man lyckas med att få till skärpan där man vill ha den, dvs, vilket är aaaaaningen svårt. Här nedan har ni iaf två exempel, som inte blev sådär jättefantastiska p.g.a:
1. mig. Jag är nybörjare
2. Den kassa kvallan på blogspot
(En scen ur Skins)
(Torget i byn i spanien)
Ja, det var inte mer än så jag ville! Otroligt underhållande jag är alltså. Men men.
Ajöss! :)

fredag, januari 21, 2011

tätortstimotej

Dricker té och läser The Remains of the Day. Jag vet inte vad jag tycker om den boken om jag ska vara ärlig. Den är så välskriven att jag vill spy lite. Den är så extremt fin i kanten och välformulerad och ibland våndas jag och ibland tycker jag det är vackert. Men så har jag inte läst ut den ännu så, kanske är det för tidigt för att säga något.
Nåja, det är sista boken vi läser i engelskan och det är ju skönt.

Nå. Dåså. Återgår till mitt té (prima för öm hals) nu. Och så lite korsord kanske och sömn. Händelserik fredakväll fo sure.
Är fortfarande sjuk så har tagit det piano hela dagen och hela kvällen. Såg Inception och åt godis, och ojojoj. Vad bra den var. Huuuu. Bra film med galet bra skådespelare.

torsdag, januari 20, 2011

Flickan i Havanna hon har inga pengar kvar

Snart har vi läst ut alla våra IB-böcker, och då ska jag frossa i egenvalda böcker. Hoho. Har en lista i huvudet på böcker jag ska läsa, men eftersom den endast existerar i huvudet, så försvinner det och adderas lite böcker då och då. Så, nu tar jag tag i saken och skriver ner dem!:

Haruki Murakami - Sputnikälskling
Jane Austen - Northanger Abbey
Marian Keyes - This Charming Man
Tracy Chevalier - Flickan med pärlörhänge
Henry James - The turn of the screw
Alex Schulman - Skynda att älska
Isabel Allende - Ödets dotter
Isabel Allende - Porträtt i Sepia
Gabriel García Márquez - 100 år av ensamhet
Joanne Harris - Chocolate

Ja. IB har gjort mig till en boknörd helt enkelt.

Vinterskrud

De senaste dagarna har det varit smällkallt ute, mellan 22 och 30 minusgrader skulle jag tro. Och det är ju vad vi avskyr mest med vintern i norrland. (Förutom det eviga mörkret då) Men när man sitter hemma och snorar upplever man plötsligt dagens få soliga timmar från vardagsrummet och inte klassrummet, och därför hann jag med både igår och idag att se hur solen letade sig fram genom frostbeklädda grenar och fick alla träd att glittra så himla fint. Och då måste man ju bara älska vintern lite mer, trots att det är -22 grader kallt och luften står som stilla.

Jag försökte fånga det på bild men mina färdigheter vad gäller kameran sträcker sig inte nog långt för att göra det hela rättvist.

tisdag, januari 18, 2011

Pga en liten knasig men hemskt nödvändig tandläkartid hann jag inte med senaste bussen in till Boden imorse, och det var nog lika bra för väl hemma har jag sovit ca tre timmar mitt på dan och hade kunnat fortsätta flera timmar till. Big surprise, haslondan har utvecklats till feber, trötthet och ont i kroppen. Bingo.

Nåja. Mat och plugg skall göras, så lika bra att sätta igång.

måndag, januari 17, 2011

fint

En sån här,
eller en sån här
vill jag gärna ha typ nu. Men men.
Annars sitter jag här och ser perpekt åt vilket håll jag än tittar utan glasögon. Känns toppen. Lite läskigt är det allt att plocka ut linserna, men att stoppa in dem är nemas problemas. Blir träning ikväll utan glasögon med med synen på topp ikväll, känns bra!

söndag, januari 16, 2011

Lite strunt

En bra frukost = (nästan) en bra dag.
Den här fina hittade jag för 25kronor på röda korset. Love love love.
Tack vare locktången är mitt hår fullt av liv ibland.
Raraste örhängena från röda korset @ piteå.

fredag, januari 14, 2011

I simply remember my favourite things and then I don't feel so bad

Jag tror inte den här dagen kunnat sluta på ett bättre vis.
När jag kom hem fyndade jag en superfin tröja, tyger och halsband på Röda korset för väldigt få guldpengar. Sedan upptäckte jag att jag hade 300kr mer än väntat på kontot, och imorgon blir det Piteå för diverse småshopping och förhoppningsvis en tur in på någon second hand där också, så jag kan fynda ytterligare billiga tyger. Efter det är jag redo att ta tag i mina sista cas-timmar genom att sy några kuddar imorgonkväll. Topptopp!

torsdag, januari 13, 2011

Ajajaj. Tandvärk.
Dagen börjades iallafall med frunch och sedan psykologi. Oplanerat besök till tandläkaren och sedan hem för mer plugg.
Träning snart och så lite chill på det.

onsdag, januari 12, 2011

Wild geese that fly with the moon on their wings

Julen skall städas bort nu så då slår jag på soundtracket till Sound of music. Love it.

tisdag, januari 11, 2011

Jag har suttit med psykologi från klockan sex-sju till typ nu. Phew. Stackars mamma har fått hänga med i minst två timmar för jag behövde någon att resonera med. Kaffe har druckits men om det har gett någon effekt vet jag inte riktigt, tycker att energinivån har legat ganska jämn. Kanske sparkar det in (oh. väldigt dålig engelska till svenska -översättning) såhär precis innan jag ska sova, yeeee.

Aja. Första skoldagen för mig blir alltså imorgon. Känner mig lagomt taggad för uppstigning klockan 05.30 då jag har sovit till minst klockan tio varenda morgon de senaste 14 dagarna, och dessutom haft möjligheten att ligga kvar i mina olagligt sköna och nya sängkläder för att vakna och somna om, vakna och somna om.
Att träffa lite bekanta ansikten känns dock mer lockande. Fy vad fint att träffa alla igen! Och så går jag bara tre lektioner för att sedan ta den supertidiga bussen hem, göra synundersökning för glas+linser och sedan skynda hem för att plugga och träna. Hmmm. Vardagen is back.

Annars kan jag informera att jag numera (rim!) lärt mig sy kuddar så nu ska cas-timmar införskaffas som tusan! 4 till behövs för att uppnå mina 150 timmar. Tjoho!

aja. Sömn nu. Skola imorgon. Ordbajsning just nu.

Pusshejs!
Dags att fokusera på en vecka full av plugg då!

LESS

Migrän är en kronisk huvudvärkssjukdom som kännetecknas av mycket smärtsam pulserande huvudvärk som förvärras av ansträngning. Vanligt är att värken upplevs sitta i ena halvan av huvudet och ibland vandrandes från ena sidan till den andra. Värken kommer i anfall som kan vara i allt från en halvtimme upp till fyra dygn. Frekvensen av dessa anfall kan vara från enstaka gånger per år till flera gånger i veckan. Många med migrän upplever en förhöjd känslighet mot ljus och ljud. Det är inte ovanligt att man under ett anfall vill ligga ostörd i ett mörkt rum.
Migrän med aura (kallas även klassisk migrän) innebär ett förstadium till migränanfallet bestående av synupplevelser som kan påminna om blixtar eller silvertrådar i synfältet, synfältsbortfall, personen kan även drabbas av hörselbortfall (helt eller delvis), talcenterstörningar, balansstörningar och illamående.
- wikipedia
--
Ja, jag tycker synd om mig själv, okej?
Nu har jag turen att slippa ett 4 dagars anfall (vem fan överlever ett sådant undrar jag?) men detta är fjärde dagen det håller i sig and it's driving me crazzyyy. Men jag kan sitta vid datorn och jag kan läsa utan problem, bara jag vilar lite emellan åt och knaprar huvudvärkstabletter/migräntabletter.
Aja, jag ska ta och läsa lite böcker och plugga inför psykologiprovet nu, så man är fit for fight för skolan imorgon.

Todelooo

(Sorry för klagandet, jag vet att jag kunnat ha det värre. Mycket värre.)

måndag, januari 10, 2011

kröjm

För att fortsätta på temat "oj det är så synd om mig för jag har haft migrän" så kan jag informera om att man blir iprincip bakfull av migräntabletterna i kombination med den ständiga huvudvärken.
Idag har jag inte haft ont i huvudet alls nästan, men det har ändå inte gått över helt och hållet. Däremot känns det som att huvudet är helt vimsigt och att det är överfullt med bomull och pappersbollar. Överfullt och snurrigt, kanske man kan säga. Jag är yr och trött och spak i kroppen, knäppt värre. Ögonen lever sitt eget lilla liv och är det ljust runt omkring mig vill de helst blunda.

Ja, så sådär jättemycket plugg blir det ju inte, för det är ingen hit att sitta framför en datorskärm (wooops) och att läsa blir ganska ansträngande. Aja, lite skit måste jag ta tag i trots allt. Huha.
Annars ska jag till optikern på onsdag (eller tisdag?) för att genomgå en ny synundersökning så jag får nya glas till glasögonen som inte hjälper längre och LINSER. Woho! Som jag längtar.

Nu: plugga inför psykologiprovet!

puss

söndag, januari 09, 2011

Sista tre pluggdagarna försvann med ett swosch. Pga migränen från helvetet. Har haft ihållande migrän i ett dygn nu ungefär, och ååååååh jag vill dö dö dö.
Har gått igenom den absolut värsta natten någonsin, och legat utslagen i sängen hela dagen. Hugha. Ska återgå dit nu efter att ha klagat lite!

lördag, januari 08, 2011

lördag

Migrän.
Åååååååååhhh jag dör. Slog igång datorn för att plugga lite till psykologiprovet men det är inte lönt med denna huvudvärk. Nu blir det sängläge. Huh.