lördag, februari 26, 2011

family is good


mix av dagen

Michel Jackson - Man in the mirror

I'm starting with the man in the mirror,
I'm asking him to change his ways,
And no message could have been any clearer,
If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a change,
Na na na, na na na, na na na na.

torsdag, februari 24, 2011

Det är så djuriskt jädra kallt ute så jag vet inte vad. Har inte spenderat många minuter ute i minusgraderna men ändå är jag kall ända in i benmärgen just nu. Har dock en nudelsoppa som står och puttrar på spisen och det passar ju ypperligt just nu..

Iallafullafall har jag fått lov nu. Halleluja! 10 dagars sovmornar, 10 dagars jga-slipper-åka-med-bussen-in-till-Boden och såklart 10 dagars plugg inför mocks! Wiho, jag ångrar nog aldrig IB lika mycket som man gör innan loven, ehhe. Nåja. Bara bita i det sura äpplet och jobba på, antar jag..

Nu är det dags för nudelsoppa och ett avsnitt Sex and the City. Nästan för bra för att vara sant ju.

onsdag, februari 23, 2011

Hej och hå.
Vill ni veta något som suger? Att skolan inte velat ta emot mina sjukanmälnings-samtal. Suck.

Aja. Matte IA nu och så om jag hinner blir det gymmet ikväll.

NOTE TO SELF:
CAS-POWERPOINT MÅSTE ÖVERFÖRAS TILL USB-MINNET SOM MÅSTE TAS MED IMORGON.


För att göra detta inlägg en smula roligare lägger jag in en bild från nyårsafton. Har inget som helst att göra med vad jag skrivit tidigare eller så, men struntsamma.

lördag, februari 19, 2011

note to self

Söndag:
Matte
Psykologi
Prepare for CAS-seminar
Biology; lab
Gymmet
Städa

onsdag, februari 16, 2011

Norweigan wood

Egentligen stängde jag av datorn för länge sedan för att gå och lägga mig tidigt då jag har sovmorgon imorgon (man skall nyttja sin tid!) men loggade in nu som snabbast för att maila in engelskan till Tonje. Så, nu ska jag ta och dyka in i bok nummer två av Haruki Murakami, läste ut den första tidigare idag. Mm, inte klyschiga men ack så fina kärleksromaner. Jag gillart.

Ja, nörd indeed. Men då har jag aldrig påstått motsatsen :)

söndag, februari 13, 2011

Bra bok

Jag läser Haruki Murakamis "sputnikälskling" just nu, och det är en finfin bok. Ni hör ju bara titeln är av ett slag för sig.

"Den vår då Sumire var 22 år gammal blev hon kär för första gången i sitt liv. Det var en förälskelse våldsam som en tornado som svepte fram över ett vidsträckt slättlandskap. En tornado som vräkte omkull allt i sin väg, kastade upp saker i luften, sanslöst slet sönder dem och krossade dem. En tornado som utan att förlora ett uns av sin kraft drog fram över oceanen, skoningslöst ödelade Angkor Wat, brände ner en indisk skog och dess stackars tigerflockar, blev till en sandstorm i den persiska öknen och begravde en hel fästningsstad i sand. En fullständigt monumental förälskelse."

Ska upp tidigt imorgon så nu beger jag mig mot snarklådan. Piteå står på schemat på tisdag. Blir nog topp.

fredag, februari 11, 2011

photoboot

Detta har jag aldrig testat förut, men kul var det. hehehe. Humor på hög nivå alltså! (syftar såklart på första och sista bilden, den i mitten speglar ju bara mitt riktiga jag)


3e bilden: En bild på någon i din familj.


en bror som väntar på jullunchen blir det då.

torsdag, februari 10, 2011

onsdag, februari 09, 2011

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.

Ja, det är väl givet. Träffar denna dam vareviga dag och sitter brevid henne vareviga lektion. Hade jag haft en bild på hela klassen hade väl den fått åka upp. :P

onsdag

Mmmm böcker.
Spenderade ett par timmar på biblioteket idag med att göra psykologifrågor och då dök nörden i mig upp så jag kunde inte hålla mig från att låna hem två böcker.
Haruki Murakami - sputnikälskling. Den boken har jag faktist här hemma någonstans då jag köpte den för någon vecka sedan, kan dessvärre inte finna den förtillfället så då lånade jag den istället.
Gabriel Garcia Marquez - hundra år av ensamhet. Helena tipsade om denna då vi läst Andarnas hus på svenskan. Även denna är spanks/chilensk och innehåller magisk realism och flera generationer. Perfekt alltså.

Ska ta och sluka dem på en gång nu! :)

Annars kan jag informera om ett mystiskt men hemskt illamående som dök upp för en stund sedan. Håller tummarna för att det inte är e.coli bakterierna från biologilabben idag som bestämt sig för att attackera mitt immunsystem. Huhuhu.

måndag, februari 07, 2011

en bok


Kan inte med ord förklara hur underbart mycket jag tycker om Isabel Allendes böcker. Åååh. Nu ska jag gå och läsa lite till. Går ju ändå inget vettigt på tv!

lördag, februari 05, 2011

Sov dåligt som fasen natten till igår. Missade första bussen och tog inte den senare då jag var helt galet trött och missövd. Sov några timmar och åkte ändå in till Luleå för att käka thai och chilla med henne och Julia hela kvällen. Var himla trevligt!

Lördagkväll spenderas med diverse filmer och nu tror jag fan att jag ska ta och gå och lägga mig. Riktigt händelsefull lördagkväll, men men.

Adjö!

torsdag, februari 03, 2011

Längtar till dagar lite mer som dessa

Har byggt upp någon slags ilska nu. Trodde det skulle ge sig men helt ärligt är jag förbannad och ledsen och jävligt besviken.
Och värst av allt är att jag beter mig precis likadant själv.
Nej, människor är riktiga jävla falskspelare from time to time. Men man glömmer bort hur respektlöst det är tills man upplever det själv.

Gah!

onsdag, februari 02, 2011

Ljuset i slutet av tunneln, eh

10 av 12 psykologifrågor gjorda! Och det är inte illa med tanke på hur lång tid det tar att bara göra en.. Nåja. Från och med nu tills några veckor framåt kommer mitt liv till viss del att styras av dessa psykologifrågor känner jag. 4 om dan ska man göra för att hinna klart alla innan mocks börjar efter sportlovet, så, well, you do the math. Annars säger jag som Jennifer och börjar kanske (peppar peppar ta i trä) se ljuset i slutet av tunneln. Saker som skall göras klart är:

Labbrapport behaviour (ligger lite efter med den, eh)
Labbrapport något om natur och habitat tror jag (ligger galet efter med den. Den hade jag helt glömt bort!)
Matte IA (har tappat bort pappersjävlarna och börjar om från scratch.. nåja. Bara göra klart skiten)
Labbrapport physiology (måste planera denna också)
CAS-papper
Biologi labb-papper
Läsa ut Jerusalem

Så. Ljuset av tunneln. Efter allt detta är det dags att börja repetera och sedan förhoppningsvis överlever man av exams, överlever studentresan*, tar studenten, får ett jobb, får veta att man klarat exams, åker på festival, åker till Stockholmia, får jobb, tar körkort, läser upp betygen och åker ut i världen på äventyr.

Antar att det är detta sorts tänkande som får mig att få sådan ångest inför exams. Lev i nuet, andas, guds vägar äro outgrundliga (nej jag är inte kristen men ändå) det löser sig, livet bör inte planeras så långt i förväg..
Äh. Skicka mig till en hjärnskrynklare bara. Eller lobotomera mig. Det skulle va rätt nådigt ändå!

*överlever studentresan som i att inget händer under tiden vi är borta. Inte som att det är något som kommer vara olidligt. Just to make that clear :)
Se vad mörkt mitt hår var när jag hade nyklippt luggen. Nu är det urtvättat och urblekt och typ ljusbrunt. Hade tänkt göra något åt det inom en snar framtid, drömmer ju alltid om lite mer rött hår men jag är rädd att jag kommer se galet fånig ut i det. Nåja. Den som lever får se!
Det här med linser är en himla bra grej tycker jag, det är väldigt skönt att slippa ha på sig glasögonen som blir smutsiga för minsta grej och dessutom är det helt omöjligt att vila huvudet mot armen med glasögonen på.
Linserna är toppen, men tills jag fått in rätta knycket får jag stå framför spegeln i ca 30minuter med den lilla gelehinnan på fingertoppen och bängla och pilla och stampa lite i frustration innan jag fått in linsen i ögat. Då kanske den viker sig dubbel och trillar ut och jag måste börja om. Men under dagarna är det värt det!

Värst är dock att ta ut dem. Det finns inget naturligt i att försöka pilla ut en lins ur ögat. Det finns inget naturligt i att peta sig rakt på irisen och försöka putta ner linsen en bit innan man kan nypa tag i den samtidigt som man tittar uppåt samtidigt som man inte ska blinka samtidigt som man ska hålla fast ögonlocket samtidigt som man måste se vad man håller på med och vart linsen tagit vägen. Inget naturligt, säger jag.

Som ni kanske förstår gick det inte sådär superbra att få ut linsen just denna dag så mitt högra öga är rött och irriterad, det svider kliar och gör lite ont.
Men, det kan bara bli bättre. Så he gäller att öva.

tisdag, februari 01, 2011

Åh. Jag vill bara att det ska bli ljust och grönt ute nu. Bort med snön, bort med mörkret och bort med min fula fula vinterjacka. (ehe)
Nu vill jag cykla till bussen igen, slippa vinterskorna och all snö som hindrar mig att ta genvägarna hem.