onsdag, mars 30, 2011

böcker

Just nu läser jag Jerusalem och den är så bra. Jag är bara fruktansvärt dålig på att ta mig tid att läsa, alltid finns det något annat man kan göra. Men det ska det bli ändring på nu.

Andra böcker som ligger och väntar på mig är Gösta Berlings saga (Lagerlöf), Förvandlingen (Kafka) och Dharmadårarna (Kerouac).

ajökens!

måndag, mars 28, 2011

fett och socker, fett och socker och så lite biologi!

Labbrapporter skrivna: en.
Kaffekoppar druckna: en.
Oboyglas druckna: ett.
Chips förtärda: för många.

Update 18.35
Labbrapporter skrivna: en och en halv
Kaffekoppar druckna: en.
Oboyglas druckna: Ett och ett halvt.
Chips förtärda: fortfarande för många.

Update 19.09
Labbrapporter skrivna: två
Kaffekoppar druckna: en. (behövs snart påfyllning)
Oboyglas druckna: ett och ett halvt.
Chips förtärda: fortfarande för många men ingen ökning i antalet.

Update 19.34
Labbrapporter skrivna: två och en halv
Kaffekoppar druckna: en (fortfarande no refill)
Oboyglas druckna: ett och ett halvt.
Chips förtärda: fortfarande för många men fortfarande ingen ökning i antalet.

söndag, mars 27, 2011

Herrejösses

Alltså. Bob Dylan till Peace & Love ?!!?!! Aah. Och förutom han så kommer ju även Hellström, Säkert!, Bad Religion, Mimikry och så mycket mycket annat bra. Pricken över i:et hade ju varit Winnerbäck naturligtvis, men man kan ju inte få allt ;)

onsdag, mars 23, 2011

international baccalaureate

Jag har införskaffat ett stort antal vuxenpoäng idag. Först och främst fika i en och en halv timme där jag drack kaffe latte och pratade politik. Sedan den oändligt långa tid vi spenderade på kommunhuset i väntan på att punkt 17 gällande IB's nedläggning i Boden togs upp.
Jag måste medge mig själv som oproffsig då jag inte är säker på om vi satt med i ett kommunfullmäktige-möte eller i ett BUN-möte (och detta talar lite emot om vad som kommer att tas upp här längre ner, det medger jag), men beslut togs och IB ska läggas ner. Jag måste få säga vilket oändligt dumt beslut jag tycker det är. IB är en av få linjer i Boden som genererar elever utifrån. Den förser oss elever med en bred utbildning och ger oss de rätta verktygen för att granska vårt samhälle kritiskt. Den gör oss tvåspråkiga och ger och chansen till studier utomlands; den tillhandahåller möjligheten för oss att ge oss ut i samhället för att se hur vi kan påverka och hjälpa, via våra CAS-projekt. Den ger oss ett brett förhållningssätt till människor runt omkring oss och gör oss globalt medvetna.
Medvetna, brydda och insatta ungdomar är väl vad samhället vill ha? Varför då ta bort något som bidrar till detta?
Hade jag inte gått IB och fått till mig den kunskap jag fått, hade jag varit ack så naiv idag. That's for sure.

Ib är inte någon elit-linje. IB kräver inte att man ska kunna tala flytande engelska eller vara medveten om alla matteformler som finns innan man satt sin fot i korridoren. IB kräver inte att man ska vara en fullfjädrad analytiker som utan problem kan analysera teman, symboler och berättartekniker i diverse litteratur. Allt detta är sådant vi lär oss, och utvecklas i. Det enda IB kräver, är att man är redo att lägga ner tid, ta ansvar och till viss del jobba hårt för att få till sig kunskap som kommer vara ovärderlig.

Jag tycker bara inte att denna linje ska tas bort.

tisdag, mars 22, 2011

Mad Men


Så väldigt bra serie. Kvinnosynen och ytligheten kan ju diskuteras, men samtidigt skildrar den 50/60-talets samhälle rätt bra, to a certain extent, tycker jag.
Nu blev det mest bara bilder på kvinnor här märkte jag, men vad gör de, de är ju så galet snygga i sina 60tals kläder och håruppsättningar.

måndag, mars 21, 2011

Mad (wo)Men

Känner mig inte allt för kry. Puuuuuuuuu.
Ska se klart ett avsnitt av Mad Men och sedan sova. Förhoppningsvis piggare imorgon.

Hej här kommer en egobild på mej, kul tjej.

orkeslös

Åh. Tröttheten. Segheten. Fy.
Har iallafall avverkat två timmar på biblioteket efter skolan. Har hunnit göra klart två och ett halvt delkapitel i biologin och det är väl itne fy skam ändå? Förtjänar en lugn eftermiddag nu.
Är så trött man är efter en dag med för lite socker och för mycket tänkande och oroande.

söndag, mars 20, 2011

Nu ska jag duscha, fixa matten inför imorgon, städa lite och sedan ta en promenad. När man har fått sig en överdos av frisk luft under helgen måste man plötsligt ha mer hela tiden.

Ajökens!
Helgen har varit hur bra som helst och nu upplever jag den värsta söndagsångesten någonsin. Eller kanske är det i grund och botten en exams-ångest.
Åh, allt känns så jobbigt nu, 6 veckor kvar. Vill helst dö lite.

fy

fredag, mars 18, 2011

Träsket

Hit ska jag nu.
Fast nu ser det nog ut lite mer såhär:

Ha en fin helg!
Idag på förmiddagen följde jag med pappa upp till stugan trots den lilla sjuklighet som hoppar runt i min kropp. Nåja, frisk luft har aldrig skadat så vi körde upp skogsvägen med skoter lite bättre, slog på elementen och dylikt.
Så, nu taggar jag för en lugn helg mitt i skogen med skoter, pimpling, korvgrillning och annat norrländskt och mysigt. Åh, nostalgi here I come :)

Adjö!

onsdag, mars 16, 2011

Favorit i repris

Tycker så väldigt mycket om denna.

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
som skapar världen.
- Karin Boye

min lediga dag

Jag har varit produktiv idag! Precis lika produktiv som jag önskade. Har sorterat ut ALLA papper jag haft i diverse skolmappar och dylikt, så nu har jag i princip stenkoll på allt mitt material igen. Tjoho!
Ska dock inte ens nämna hur många ex av min WL1 och Extended Essay jag hittad.. jösses. Snacka om miljöförstöring. Har hemskt dåligt samvete för det nu så försöker kompensera med mindre bilåkande och dylikt. Heh.

För att göra ett innehållslöst inlägg ännu mer innehållslöst slänger jag in en bild på min lunch. För det är ju så himla intressant att se vad jag tjockade i mig. Ja. Just det. Eh.

tisdag, mars 15, 2011

och rätten att ge upp för nån är den sista rätt man har

peppar peppar ta i trä men historian gick helt okej! och det är ett helt okej mer än föväntat kan jag säga. psykologin åandra sidan är en helt annan historia, men jag kanske bullshittade mig till några poäng där iallafall. Skönt.
Drabbades dock av extrem magknip (igen?!) när jag kom hem och har legat i soffan sedan dess. Undrar vad tusan det kan vara..

Nåja. Imorgon är jag ledig och ska städa en hel massa, och sedan göra klart diverse labbrapporter och dylikt. Tanken var väl att vara effektiv i alla fall.

Så. Jag vaknade 04.20 imorse och ska gå och sova nu.
Nighty!

måndag, mars 14, 2011

försöker läsa om spanska inbördeskriget, första och andra världskriget, om kvalitativa forskningsmetoder inom psykologin samt om sport-och-mänskliga relationer-psykologi på samma gång. Och just det, totalitära stater var det också. Sista mocksdagen imorn och jag har inte pluggat nåt alls!

uh

söndag, mars 13, 2011

magknip

Har så sjukt ont i magen idag. Började igår och inte har det gett sig. Vaknade med känslan av att en elefant eller dylikt suttit på magen, så jäkla ont gör det!!
I alla fall fyller lilla pappa år idag, så nu på förmiddagen har jag gjort tårta. Har dessutom laddat ner spotify free som en liten överaskning (woooosh. Men han vet inte själv hur man gör så) och nu ska jag ta och skriva klart min matte IA och sedan läsa lite psykologi kanske.
Hare bra!

lördag, mars 12, 2011

säkert!

lördag

Det enda jag fått ut av de 10 prov jag haft de senaste 3 dagarna är nackspärr, stelhet i bröstryggen, regrediering av IQ samt extrem trötthet. I helgen måste jag läsa historia, psykologi och skriva det absoult sista och finstilta på min matte internal assessment. Men, med tanke på de bieffekter man får av mocks-proven känns det ju inte som att det kommer gå sådär jättebra.

Idag ska jag i alla fall leva upp till min norrländska natur och åka skoter och grilla ute. Mycket mycket härligt, vädret är hur fint som helst.
Ber om ursäkt för skolarbets-klagandet, vet att det är föga intressant.

Ajöken!

torsdag, mars 10, 2011

torsdag

En dag med två biologiprov (ett multiple choice questions och ett överfullt med frågor, båda sträckte sig över alla 6 kapitel vi jobbat med.. bah) ett matteprov och ett engelskaprov är över. Överlevde denna dag, och nu blir det bara lättare. Två prov imorgon, ett på måndag, två på tisdag och sedan är det SLUT! Herregud så skönt. Livet känns lite ljusare då ;)

Nu ska jag iväg och träna för att få min ömma rygg att må bättre. 30 min cross-trainer står på schemat och så ska väl lite styrka hinnas med också!

tisdag, mars 08, 2011

Imorgon är det dags för första mocks-dagen. Jag löser det hela genom att ha på mig min blommiga klänning då och hoppas på att jag kan matcha den med ett glatt humör! (Eh, vilken klyscha det lät som) Nåja.

Positivitet, positivitet, positivitet.

Besvikelsen

Lars Eriksson ska tydligen spela i Luleåtorsdag klockan fem. Vad gör jag då? Då har jag rätt precis skrivit klart biologiprovet... suck som fan säger jag!!
That settles it; Life is a bitch when you're involved with the IB. Gah.

You feel like paradise and I need a vacation

Nu far jag och gymmar och glömmer bort att mocks börjar imorgon.
Startar med engelska, svenska, historia och biologiprov. Förhoppningsvis kan man hurra över svenskan och engelskan iallafall, för historian och biologin är redan dömt att gå åt helvete känner jag. (Pessimistisk eller realistisk?)

Nåja. Gymmet var det ja!
(och ja jag citerade just Britney Spears nya låt men jag hörde den på radio idag och verkar oförmögen att få den ur skallen. gaah.)

måndag, mars 07, 2011

För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar

Precis innan jag somnar tycker jag om att lösa korsord. Jag är väl medveten om att det är en ytterst tantig vana, men den är nevertheless hemskt avslappnande! Det är skönt att koppla av med lite hjärngympa och så blir man trött ganska fort efter att man börjat. Så, hemskt bra grej med andra ord!

Egentligen var det inget annat än det jag ville informera om.. hemskt onödigt egentligen. Fast kan ta och berätta att studentmössorna kom idag. Tjoho! Detta innebär ju att studenten faktiskt kommer att ske. Dvs, mitt liv kommer inte se ut som det gör just nu föralltid. Små saker som påminner om allt framtiden har att bjuda på är ju toppen faktiskt. Fast kanske man ska inte glömma bort att uppskatta livet här och nu heller, det vet jag. Men det är svårt! Det är så svårt när man helst av allt vill någon annanstans, har siktet inställt på något specifikt och nutiden är så hemskt tradig och långtråkig.

Jag vet inte när jag blev så hemskt fånga-inte-dagen-nostalgisk. Eller vad man ska kalla det. Nåja, lite korsord och sömn var det ja!

P.S har drabbats av akut Håkan Hellström-lyssnande de senaste dagarna. Därav de diverse låtcitats-rubriker som kommer smyga sig in då och då. D.S

Det här är inget liv

Jag färgade som sagt håret igår men utan resultat. Skillnaden är knapp märkbar; och jag som trodde att jag gjorde något riktigt jävla modigt. Haha.. nåja, vågar nog pröva på den ljusare + rödare färgen nästa gång, då denna var så fruktat brun. Lite trist! Annars ligger fokus på att överleva kommande 6 dagar. Det är dags för mocks-proven. 14 prov 6 dagar på raken. Hur bra känns det på en skala? Inte sådär underbart bra kan jag säga. Imorgon är det sista chansen att repetera och på onsdag börjar det.
"Det här är inget liv,
det är ett sorglit substitut.
Ett slags tidsfördriv,
var det du som ringde förut?
jag lät det ringa ut."

Livet börjar sedan. Men först ska jag klara exams.

söndag, mars 06, 2011

Matte IA plugget är gjort för idag. Skööönt. Likaså det jag kunde göra på biologilabbrapporten. Nu ska jag vända min uppmärksamhet mot historian ett tag och sedan, kanske, om modet inte sipprat ur mig och om min mama har tid, så blir de att färga håret i en något mer röd nyans än vad jag vågat mig på förut.

lördag, mars 05, 2011

relax

Igår fyllde jag år men spenderade ändå ett par timmar på biblioteket med biologi. Just därför tycker jag att jag är värd en dag utan måsten och plugg. Men som alltid när det kommer till sådana saker tar det lång tid innan jag övertygat mig själv att Ja, jag kan unna mig en pluggfri dag, så då går jag och har ångest istället och så har dagen gått och jag har varken slappnat av eller gjort något vettigt. Så. Nu bestämmer jag att idag är det chill som gäller. Imorgon ska jag jobba på som en tok.
Så nu ska jag ta och gå på en promenad (refilkort måste inhandlas due to föedelsedagssms jag fick igår!) och sedan ta det lugnt som fan resterande timmar av dagen utan att ha dåligt samvete! :)

Adjökens!

fredag, mars 04, 2011

4 Mars

Jag har varit vaken länge, en marängtårtbotten står i ugnen och gosar, själv är jag nyduschad och fixad och så fort tårtbottnen är klar ska jag packa väskan och dra upp på biblioteket för att plugga lite diverse småsaker ett par timmar.
Halv fyra är jag officiellt på riktigt 19 år, så det är ju några timmar kvar ändå!

Gårdagen spenderades även den på biblioteket i sällskap med Marika. Vi pluggade lite historia, redde out diverse oklarheter kring spanska inbördeskriget med hjälp av biblioteket och Linus, så nu är vi väl en aning mer uppdaterade antar jag.
Resten av helgen ska jag skriva matte IA och biologilabbrapporter. WOHO! Fasen så gött att fylla år alltså.. ehm.

onsdag, mars 02, 2011

they're building walls around us

Recept för hur man avslutar en dag med väldigt väldigt mycket plugg:
Några avsnitt av sex and the city
en kopp vanilté
en mysig säng med hundra fluffiga kuddar och ett galet skönt täcke
Nu; avkoppling. Mmm

vilket jävla lögn att det ska va ens bästa tid

Har suttit på biblioteket från klockan elva till halv sex med en paus och lunch med pappa i en och en halv timme på ett ungefär. Har suttit med näsan i biologiboken heela denna tid, men vettefan att jag lärt mig något. Hum.